Les fromages de Thoricourt
Productie en verkoop van ambachtelijke kazen
INLEIDING
PRODUCTEN
KWALITEIT
WEETJES
VERKOOP
 
 
 

Laag vetgehalte

Over het algemeen hebben de meeste artisanale kazen een gemiddeld vetgehalte van 41%. Uit analyses die wij regelmatig laten uitvoeren blijkt onze kaas een gemiddeld vetgehalte van slechts 34% te hebben. De reden van dit lage percentage ligt bij de melk die onze koeien produceren. Deze is hoog in eiwit.

 

Schimmel op kaas

Mocht u de kaas die u bij ons gekocht hebt voor lange tijd niet eten, dan kan er schimmel op komen. Onze artisanale kaas is immers een natuurproduct, en dus zonder bewaarmiddelen. Dit betekent niet dat u de kaas moet weggooien. Het volstaat om de schimmel weg te snijden of met een doek van de buitenkant te vegen. Er is geen enkel risico voor de gezondheid.

 
         
 

Goed voor tanden

Volgens een Brits vakblad voor tandartsen helpt het eten van kaas het gebit sterker te maken en gaatjes tegen te gaan. Het eten van maaltijden die kaas bevatten verhoogt namelijk de hoeveelheid calcium in de tandplak. Zo wordt het tandoppervlak harder en worden de tanden beter beschermd. Zelfs in de bereiding van gerechten helpt kaas de tanden te versterken. Het kookproces beïnvloedt de hoeveelheid calcium immers niet.

 

Houdbaarheid

Mits u onze kaas koel en droog bewaart, bijvoorbeeld in de koelkast, kunt u het zeer lang bewaren. Wilt u de kaas verder laten rijpen en pikanter laten worden, dan bewaart u de kaas best bij een temperatuur van 13-14°C. U kunt u opengesneden kaas best bedekken met bijvoorbeeld cellofaan om uitdroging te voorkomen.

De verse kaas bewaart u best in de koelkast en is houdbaar tot de aangeduide datum.

 
         
 

Boerenmelk tegen astma en hooikoorts

Boerenmelk drinken kan kinderen helpen beschermen tegen astma en hooikoorts. Koken zou deze eigenschap niet veranderen. Volgens een onderzoek lijden kinderen minder aan hooikoorts en astma wanneer ze regelmatig melkproducten direct afkomstig van de boerderij verteren. Het eten van eieren komende van de buitenlucht zou ook een positieve invloed hebben op hooikoorts. Het zou kunnen dat melk haar beschermingsfactor verliest tijdens de industriŽle behandeling ervan. Het verbruik van ruwe koeienmelk is niet aangeraden voor kinderen jonger dan 1 jaar daar het bacteriŽn en kiemen bevat die een risico vormen voor hun gezondheid. (BALE, Zwitserland, AP)

 

Verse producten

Afhankelijk van het product worden deze wekelijks of om de 2 à 3 dagen vervangen om u zo een optimale versheid en kwaliteit te kunnen bieden.