Les fromages de Thoricourt
Productie en verkoop van ambachtelijke kazen
INLEIDING
PRODUCTEN
KWALITEIT
WEETJES
VERKOOP
 
 
 

Onze principes

Kwaliteit en Hygiëne staan voor ons hoog in het vaandel. Voortdurend streven wij naar optimale hygiëne, die zo belangrijk is voor de bereiding van kwaliteitskaas. De kleinste verstoringen hebben een ondenkbare invloed op de kwaliteit en dus ook de smaak van de kaas. Dat is dan ook een van de redenen waarom wij onze producten zeer regelmatig laten analyseren.

Het voedsel voor onze koeien produceren wij hoofdzakelijk zelf. Daarbij geven we onze koeien nog bijkomende elementen zoals lijnzaad, zout en mineralen om hun gezondheid en de diversiteit van hun voeding te garanderen. Zoals u graag wilt weten waar u eten van gemaakt is, zo willen wij hetzelfde voor het voedsel van onze koeien.

 

Omega 3

Wij concentreren ons in het bijzonder op het omega 3-gehalte door onze koeien omega 3-rijk voedsel te geven. Zodoende is de melk dat onze koeien produceren, en waarvan wij uiteindelijk onze kaas maken, eveneens rijk aan omega 3.

Het voedsel dat wij onze koeien geven concentreert zich voornamelijk op weidegras en maïs, welke beide omega 3 bevatten. Onze weiden zijn uitzonderlijk rijk aan klaver welk niet enkel goed is voor de grond maar ook zeer rijk aan omega 3 is. Bijkomend geven wij onze koeien lijnzaad, eveneens rijk aan omega 3.

 
         
 

HACCP

Sinds 2001 beschikken wij over een HACCP-systeem. Het HACCP-systeem is facultatief en wordt veelal gebruikt in de grotere voedingswarenindustrie. HACCP staat voor "Hazard Analysis and Critical Control Point System", een manier om risico's en kritische productie-etappes te analyseren. Het volgt op systematische wijze het productieproces, van de grond- en hulpstoffen tot het eindproduct. Het systeem stelt ons in staat te controleren of geplande stappen correct zijn uitgevoerd en om eventuele fouten snel op te sporen.

 

AA melk

Sinds 1994 bezitten wij het felbegeerde AA-label. Deze wordt uitgereikt aan melkveebedrijven die aan zeer hoge normen voldoen op vlak van kwaliteit, hygiëne en diervriendelijkheid. Controles worden regelmatig uitgevoerd door het Ministerie van Landbouw. Daarnaast wordt de overblijvende melk die we niet voor onze kaasproductie nodig hebben, door de afnemende zuivelfabriek iedere drie dagen gecontroleerd.

 
         
 

Integrale Kwaliteitszorg Melk (IKM)

Hiermee bewijst ons melkveebedrijf een goede bedrijfsvoering te volgen op vlak van dierengezondheid, dierenwelzijn, melkwinning, reiniging en milieu. We voldoen zodoende aan de eisen van het IKM-lastenboek waarvan de procedure gecertificeerd wordt door AIB-Vinçotte. Ons certificaatnummer is 20010228-26. Ons CTI-nummer is 5404801907.

 

Goedkeuringscertificaat

Dit certificaat is ons uitgereikt door het Ministerie van Middenstand en Landbouw. Het getuigt van de hygiëne van de kaasmakerij en de winkel alsook van de kwaliteit van de producten. Ook aan de opslag van producten worden de nodige eisen gesteld. Het ons toegekend nummer is PF 1072.